Byrute 9 - Jordløse station

"Det store postrøveri"

Lillejuleaften sidst på dagen i 1943 blev et cykelbud - den 18-årige Aase Larsen fra Jordløse - frarøvet en postsæk fra Haarby posthus indeholdende 26.000 kr. i kontanter og andre værdier for 4.000 kr.
Røveren stoppede pigen og sagde: "Pengene eller livet",  så hun skyndte sig at give ham postsækken.

De mange penge skulle med toget i Jordløse for at blive sendt tilbaget til Haarby næste dag. Postekspeditionen i Haarby turde ikke ligge inde med så mange penge om natten. 

Røveriet blev opklaret i løbet af januar efter en anmeldelse fra en kollega til den skyldige.

For Aase Larsen fik røveriet og de efterfølgende afhøringer store konsekvenser. 
Læs hendes egen beretning her.

Som kuriosum kan nævnes, at et brev der var påført: "Forsinket og beskadiget ved postrøveri i Haarby", blev solgt på en firmærkeauktion i 1975 for 220 kr. 

Også Storm P. kommenterede det store postrøveri

Den sidste stationsforstander

Andrea Larsen var den 4. og sidste stationsforstander på Jordløse station. Hun var gift med Frederik Lymann Larsen, som også var ansat ved Odense-Nr. Broby-Faaborg-banen. Sammen havde de 5 børn.

Andrea var meget populær, og i modsætning til sine forgængere følte hun sig ikke højt hævet over byens borgere, men var en del af det omkringliggende samfund.

Da banen blev nedlagt i 1954, fortsatte Andrea nogle år som leder af posthuset. Hun blev afløst af Nete Hansen, der havde været stationsbestyrer på Trunderup Station. Nete passede posthuset indtil 1977, hvor det blev flyttet op i Jordløse Brugs.

Se mere om ONFJ-banen på Landsti 3.